چگونه معیارهای یک سالن مرغداری را رعایت کنیم ؟

"<yoastmark

ساخت و راه اندازی سالن مرغداری تخمی و گوشتی مانند شروع هر کار دیگری بی گمان مستلزم  این است که آگاهی کامل و دقیقی را دررابطه با آن داشته باشیم .
ابتدای بنا کردن یک سالن مرغداری هم از این قاعده جدا نمی باشد . و برای پیشرفت هرچه زیاد تر در این کسب باید همه معیارهای مرغداری را انجام دهیم .

خب به طور طبیعی یک سالن مرغداری با تجهیزات خوب اثر بسیار مطلوبی در بازده کار خواهد داشت.
در این نوشته تصمیم گرفتیم اصلی ترین نکته های مرتبط با استانداردهای مرغداری را بازگو کنیم .

  • سالن و ساختمان مرغداری
  • نقشه سالن مرغداری
  • انتخاب محوطه مناسب برای احداث سوله مرغداری
  • بعدهای متناسب برای سوله مرغداری
  • تجهیزات مرغداری مورد نیاز بعد از احداث سوله

جهت راه اندازی سوله مرغداری استاندارد باید به مکان ساختن ساختمان مرغداری توجه داشته باشید

به عنوان نمونه سقف سوله های پرورش مرغ را در نواحی شمال ایران از ایرانیت و در نواحی جنوب ایران از ساندویچ پانل پلی اورتان استفاده می کنند.

نتیجتا برای ساختن یک سالن مرغداری استاندارد باید به شرایط اقلیمی ناحیه دلخواه ، نوع پرورش طیور، نوع مصالح و معماری ساختمان و سرمایه ای که مشخص شده دقت کرد.
در همین جهت توجه داشته باشید که کیفیت و مجهز سازی یک سالن مرغداری مقیاس در بازدهی کار شما خیلی موثر خواهد بود .
معیار های مرغداری

ارتفاع و عرض و طول سالن مرغداری

یکی از اصلی ترین امعیار های مرغداری رعایت انتخاب طول و عرض و ارتفاع مناسب سالن مرغداری است

مرغداران ارجمند باید به ابعاد دلخواه برای طراحی و ساختن سوله مرغداری مرغ تخمگذار وگوشتی دقت خیلی زیاد و ویژه ای داشته باشند

وقتی ابعاد سالن صحیح ودرست معین شده باشد، درون سالن بهتر هوارسانی می شود و در پی آن روی کارکرد و سلامت مرغ ها تاثیر زیادی دارد

کف سالن مرغداری باید به صورتی باشد که به آسانی تمیز و شسته شود و در رابطه با ضدعفونی و تمیز کردن آن هیچ مشکلی وجود نداشته باشد.

همانگونه که مطلع هستید بهتر است برای کف سوله مرغداری از بتن ۱۰ سانت با عیار ۳۵۰ به کار برده شود

در ساختمان مرغداری مدل توری باید یک متر بالاتر از کف اصلی سوله باشد و کف سوله مرغداری بایداز تورهای پلاستیکی پوشیده شود تا طیور روی فضولات خود قرار نگیرند

در این شیوه بهداشت کف سالن مرغداری بسیار خوب رعایت می شود ولی هزینه زیادی دارد
برای ساخت کفهای عادی سالن مرغداری از مصالح گوناگون استفاده میشود .
، بدین شکل که ابتدا شن ریزی انجام میدهند ، بعد از کوبیدن شن ها لایه ای بتنی روی مصالح قرار میگیرد و سپس با دستگاه ماله پروانه ای انجام میشود.
در این مدل از کف سالن مرغداری مخارج اجرایی حداقلی نسبت به توری آن دارد.

من حیث المجموع ، کف سوله مرغداری باید حداقل ۳۰ سانتی متر از کف زمین اصلی بالاتر باشد. اکنون از خود می پرسید چرا کف سالن از کف زمین اصلی بالاتر است؟ زیرا کف لانه مرغها باید از سیابهای احتمالی و آب های جاری حاصل شده از باران و برف خشک باشد و همچنین میکروبها و آلودگی های محیط در اثر نم و رطوبت وارد سوله نشوند و از مواجه شدن مرغها و از بین رفتن آنها جلوگیری به عمل آید.

ارتفاع و دیوارهای سالن مرغداری

در رابطه با دیوار های سوله مرغداری غیر از اینکه ارتفاع سوله مرغداری باید نمونه تصویب شده باشد، برای جلوگیری از ورودسرما و رطوبت به داخل سوله مرغداری دیوار ها باید به صورت کامل عایق کاری شده باشند.
شایسته است دیوار های سالن مرغداری با مصالحی مثل بلوک های هبلکس (بتن سبک متخلخل ، بلوک سیمانی عایق شده ، آجر سفال ۳۵ سانت و در بهترین صورت از ساندویچ پانل های پلی اوریتان به ضخات ۵ سانت با دو رویه ورق گالوانیزه رنگی بکارگرفته شود
استانداردهای کلی سالن مرغداری

در عین حال برای رعایت استانداردهای مرغداری باید به سیستم تنظیم نور ، کیفیت هوا،سیستم تنظیم دما، کیفیت تجهیزات پرورش ،سیستم تنظیم رطوبت دقت کافی داشته باشید

ونیز در این راستا باید خیلی وسواس داشته باشید چون که پرورش طیور با اینکه خیلی سودمند و زودبازده است ولی به نسبت اهمیتی که دارد به مراقبت های ویژه ای نیازمند می باشد.

زیرا که با کمترین بی توجهی ممکن است آسیب زیادی با افزایش با کاهش دما آسیب زیادی به مرغان وارد شود و یا تاخیر در واکسیناسیون و … به راحتی باعث مرگ ومیرهای گله میشود

و شما مرغدار گرامی دچار زیان های زیادی می شوید.

حرف آخر

نکات ذیل، از اصلی ترین استانداردهای مرغداری مرغ گوشتی هستند:

سوله مرغداری مرغ گوشتی به اندازه کافی باید عایق باشد و طول و عرض و ارتفاع استانداردی داشته باشد.

سیستم دان خوری و آب خوری در سالن های پرورش مرغ گوشتی باید به اندازه لازم قرار گرفته شود تا جوجه ها توانایی این را داشته باشندکه به آسانی آب و دانه بخورند و رشد کنند.

در سالن درخور نگهداری مرغهای گوشتی، باید تجهیزاتی مثل مه پاش، پد کولینگ،هیتر، هواکش و پنجره ورودی هوا ( ایر اینلت) قرار داشته باشد تا هوای سالن به خوبی تهویه شود و در جریان باشد. دمای محوطه هم باید متناسب با فصل تنظیم شود و در فصل زمستان و تابستان، در درجه استاندارد قرار گیرد.

سقفها و دیوار های سالن مرغداری مرغ گوشتی باید عایق باشد تا گرماو سرما به درون فضای سوله وارد نشود. نیز باید سقف و دیوار محکم باشد و بدون درز باشد (برای جلوگیری از رسوب آلودگی ) تا پرندگان داخل سوله را خطری تهدید نکند.
پکف سالن مرغداری و دیوارهای آن را باید به گونه ای پوشش بدهید که نظافت و ضدعفونی کردن آن آسان انجام شود؛ مثلا مشود از سیمان یا بتن زیادی برای پوشش کف سوله استفاده کرد تا به آسانی جدا شود.
داخل محیط سوله مرغداری گوشتی، باید از لامپ های و تجهیزات روشنایی مناسب استفاده کنیم تا نور درون سالن به خوبی حفظ شود. سیم کشی داخل سالن هم باید به طور تماما کار کشته و مطمئن انجام شود تا خطراتی مانندآتش سوزی و برق گرفتگی پیش نیاید.

 

منابع :

Poultry House Construction

3 thoughts on “سالن مرغداری”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *